Státní cenzura za peníze občanů

English translation : State censorship at the expense of citizens

25.května 2016 bude Senát schvalovat zákon o hazardních hrách, který přenáší na poskytovatele internetu náklady na blokaci nepovolených internetových her.

A internet zdraží konečným uživatelům.
Zase je cesta do pekel ospravedlněna dobrými úmysly.

Na experimenty vlády doplatí občané – omezením svobody i penězi (podobně jako u kontrolního hlášení a elektronické evidence tržeb).

Kamenem úrazu je §82. Ten zvyšuje náklady poskytovatelům internetu (musí blokovat označené stránky, a když se to úplně nepovede – což není nereálné – taky platit pokutu). Tyto náklady zvýší cenu i uživatelům. viz např. Zpráva CZ.NIC

Ne každý si pak bude moci připojení zaplatit – více lidí bude závislých na informacích z televize a tištěných médií… A snáze ovladatelných…

Bude zajímavé sledovat postoj politiků k uvedenému paragrafu:

§82 Blokace nepovolených internetových her

(1) Poskytovatelé připojení k internetu na území České republiky jsou povinni zamezit v přístupu k internetovým stránkám uvedeným na seznamu internetových stránek s nepovolenými internetovými hrami (dále jen „seznam nepovolených internetových her“).

(2) Na seznam nepovolených internetových her se zapíše internetová stránka, na níž je provozovaná internetová hra v rozporu s § 7 odst. 2 písm. b).

(3) Povinnost podle odstavce 1 jsou poskytovatelé připojení k internetu splnit ve lhůtě 15 dní ode dne zveřejnění internetové stránky v seznamu nepovolených internetových her.